Att bo på Kuba

Vi har fått många frågor från nära och kära om hur det funkar när man vill bo lite längre tid på Kuba. Därför tänkte vi att vi skulle ta upp det i det här inlägget.

För att få komma in i Kuba så behöver man ett turistvisum. Det är giltigt i 30 dagar och måste förnyas innan det hunnit gå ut om man vill stanna längre. Det ska tydligen också finnas ett slags ”pensionärsvisum” som gör det möjligt att stanna längre, men det kan bara sökas av kanadensare, av någon anledning. Så vi gör på ett lite annorlunda sätt.

Vi åker till Kuba, där vi hyr ett så kallat casa particular från en nära vän till oss. Hon har ett vackert gammalt kolonialhus nära kusten och har två andra ständigt återkommande stamgäster. Eftersom huset är stort har vi mycket utrymme för oss själva, till och med en egen balkong. Vi bor där då i den månad som turistvisumet räcker, ibland ansöker vi om förlängning och är kvar i två månader. Sedan tar vi en vecka eller två och reser runt i Karibien och kommer så tillbaka för ytterligare en månad.

Nu tycker kanske många att det inte låter så smidigt, men det är faktiskt precis vad vi vill ha. Goda vänner och nya upplevelser i solen varje vinter.

Cubacasa

This entry was posted on torsdag, juni 6th, 2013 at 10:21 f m and is filed under Resor. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.