Det här med pensionen

Jag och Gunnar gick i pension för en hel del år sedan. Lite för många år sedan känner vi ibland, vi kan ibland bli mycket rastlösa när vi har dagar där vi bara går omkring oplanerat. Oftast försöker vi ha saker att göra hela tiden så att dagarna blir innehållsrika och det blir de såklart oftast. Det handlar om att gå och handla, laga mat, gå ut och dansa, kolla i affärer (här är jag lite mer aktiv, Gunnar tycker inte det är så roligt att gå omkring och kolla på tjusiga plagg).

sköterska

Ibland pratar vi om hur vi hade det tidigare och om hur tacksamma vi är för vårt fina liv vi blivit berikade med. Fina barn och barnbarn, härligt hus där vi bodde i många år. Bra jobb. Jag jobbade som sjuksköterska och Gunnar hade en del olika jobb. Han var bland annat ansvarig för en bilverkstad där han hade ansvaret för såväl arbetet, produkterna och att rekrytera ny personal. Han tyckte att det var ett mycket utvecklande jobb. När han tröttnade på branschen fick han jobb på ett kontor, på deras HR-avdelning. Han utvecklades snabbt och blev snart ansvarig för avdelningen. Där trivdes han som fisken i vattnet och stannade tills han pensionerade sig.

Jag själv trivdes också riktigt bra på mitt jobb. Jag jobbade där i totalt 22 år och hade inte en tanke på att byta. När barnen blev gamla nog började jag arbeta skift igen och jobbade mycket natt. Det gick väldigt bra och jag trivdes. Det var något rofyllt på natten som inte riktigt fanns på dagen.

Det var vår historia i mycket korta drag. Det finns mycket att berätta men jag har inte tid att sitta framför datorn längre nu. Vi ska gå ut på promenad och ska förbereda med kaffe och smörgås. Så vi får höras mer om det någon annan dag. Har ni frågor svarar jag gärna på dem. Ha en härlig lördag!

This entry was posted on lördag, februari 21st, 2015 at 3:04 e m and is filed under Dagens. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.