Gott med svenska traditioner

Jag tycker att tigerkaka är en riktig svensk tradition. Det har jag ätit sedan jag var barn och min mamma bakade ständigt både tigerkakor och matbröd hemma.

Därför blev det så speciellt att äta den när jag gjorde den förra veckan. Jag försöker få till samma smak som min mor hade men hon ville aldrig berätta vad det var för hemlig ingrediens hon använde. Så jag har provat mig fram en hel del gånger och nu tror jag att jag äntligen har hittat den hemliga ingrediensen. Den tänker jag självfallet inte dela med mig. Möjligtvis till mina barn och barnbarn men inte här på bloggen.

tigrrr

 

Hur mår ni idag? Vi mår jättebra och är väldigt spända inför att barn och barnbarn kommer. Det är mindre än 10 dagar nu och jag håller på att tvätta upp alla lakan en gång till och hänger ut i solen. Det luktar så härligt och somrigt när man tvättar och låter tvätten torka i solen. Det är det bästa jag vet. Sedan ska jag mangla dem så att det blir så härligt mjuka.

This entry was posted on fredag, mars 6th, 2015 at 9:58 f m and is filed under Dagens. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.