Archive for the ‘Pensionär’ Category

Hemma i Sverige

Nu är vi hemma i Sverige igen och har varit det några veckor. Vi har hunnit anpassat oss till den svenska lunken. Det är så rent här och luktar så gott. Det tar några veckor att vända till svensk rytm både då det gäller klockan och livet. Vi har hunnit hälsa på några vänner också men sommaren är lång så vi stressar inte. Det är skönt som pensionär att ta det lite lugnt. De brukar ju säga att det inte finns några som är så stressade som pensionärer, men det stämmer inte på oss, vi tar det lugnt. Gunnar tillbringar mycket tid på golfbanan och jag har fått upp ögonen för New Age. Jag tror på kristaller och naturens helande kraft måste jag erkänna. Jag tror inte att den ersätter och helar som traditionell medicin vid cancer men jag tror absolut att det påverkar oss. Magnetiska fält och annat känner ju kroppen av och olika metaller påverkar också. Så jag tror de kan få blodet att flöda och få oss att må bättre. Det är väldigt intressant.
sten

Nu drar det ihop sig!

Ja, nu drar det sannerligen snart ihop sig. En sommar i Sverige står för dörren och vi hoppas att den inte ska regna bort totalt. Även om man har solsken här på Kuba större delen av året så är det alltid skönt att komma hem till ett trevligt väder också. Nu är frågan uppe i vår bostadsförening om lägenheten hemma i Sverige ska bli bostadsrätt. Fick ett mail från Restate som håller i omläggningen. Både jag och Gunnar kommer lämna den frågan till våra barn som vet sådant där bättre än vi gör! sommarblomVi har det oförskämt bra och om vi fortfarande inte hade haft starka band till Sverige är frågan om vi någonsin hade besökt landet igen. Det finns många nackdelar med att vara utböling på heltid men just Kuba har en väldigt öppen kultur och vi har bara blivit trevligt bemötta. Jag tror framför allt språkkunskaperna förbrödrar. De som bara pratar engelska och ingen spanska upplever Kuba lite annorlunda än vad vi gör.

Att hyra förråd

Vi får lite frågor då och då hur vi gör med våra saker hemma i Sverige eftersom vi är borta halva året. De mesta står kvar i lägenheten men som jag bloggat om tidigare hyr vi även ett förråd på 24Storage. Det passar oss alldeles utmärkt. Vi är väldigt nöjda med 24Storage och känner att vi har våra saker i tryggt förvar.

24Storage har förråd i flera olika storlekar som är uppvärmda och bevakade. Just det med bevakningen har varit viktigt för oss. Vi vill veta att våra prylar är i säkert förvar då vi befinner oss på andra sidan jordklotet. Förråden har både videoövervakning samt att vaktbolag kontrollerar området som är inhängnat. När vi kommer tillbaka till Sverige är det bara att åka dit och hämta våra saker utan att avtala tid eftersom vi har ett passerkort. Väldigt enkel lösning som dessutom är billig. Det här är en toppenlösning för oss som vi kör med så vi bara kan njuta av solen utan att oroa oss för det vi har hemma.
kuba