Archive for the ‘Resor’ Category

Nu drar det ihop sig!

Ja, nu drar det sannerligen snart ihop sig. En sommar i Sverige står för dörren och vi hoppas att den inte ska regna bort totalt. Även om man har solsken här på Kuba större delen av året så är det alltid skönt att komma hem till ett trevligt väder också. Nu är frågan uppe i vår bostadsförening om lägenheten hemma i Sverige ska bli bostadsrätt. Fick ett mail från Restate som håller i omläggningen. Både jag och Gunnar kommer lämna den frågan till våra barn som vet sådant där bättre än vi gör! sommarblomVi har det oförskämt bra och om vi fortfarande inte hade haft starka band till Sverige är frågan om vi någonsin hade besökt landet igen. Det finns många nackdelar med att vara utböling på heltid men just Kuba har en väldigt öppen kultur och vi har bara blivit trevligt bemötta. Jag tror framför allt språkkunskaperna förbrödrar. De som bara pratar engelska och ingen spanska upplever Kuba lite annorlunda än vad vi gör.

Att hyra förråd

Vi får lite frågor då och då hur vi gör med våra saker hemma i Sverige eftersom vi är borta halva året. De mesta står kvar i lägenheten men som jag bloggat om tidigare hyr vi även ett förråd på 24Storage. Det passar oss alldeles utmärkt. Vi är väldigt nöjda med 24Storage och känner att vi har våra saker i tryggt förvar.

24Storage har förråd i flera olika storlekar som är uppvärmda och bevakade. Just det med bevakningen har varit viktigt för oss. Vi vill veta att våra prylar är i säkert förvar då vi befinner oss på andra sidan jordklotet. Förråden har både videoövervakning samt att vaktbolag kontrollerar området som är inhängnat. När vi kommer tillbaka till Sverige är det bara att åka dit och hämta våra saker utan att avtala tid eftersom vi har ett passerkort. Väldigt enkel lösning som dessutom är billig. Det här är en toppenlösning för oss som vi kör med så vi bara kan njuta av solen utan att oroa oss för det vi har hemma.
kuba

Påväg!

påväg

Nu sitter vi på planet och är äntligen påväg! Första natten sover vi hos dottern då städfirman ska städa lägenheten i morgonbitti. Blir mysigt med lite extra kvalitétstid med vår minsting och hennes familj. Hoppas på riktigt fint väder hemma i Svealand!

Tar det piano!

Hej allesammans!

Vi lever och har det bra! Dagarna flyter lite in i varandra, vilket innebär att vi verkligen har landat här. Det är något av det bästa med att bo här, det finns inget så avslappnande som när man knappt har koll på vilken dag det är. Man hinner ju fortfarande med allt man vill, träffar både vänner och umgås bara jag och gubben, men man behöver inte ha koll på kalendern så frenetiskt som annars. Hur har ni det? Mår ni bra?

avsl

Detta är min plan för den här regniga dagen, faktiskt. Läsa, mysa och sen ska vi sticka till marknaden och handla lite mat!

Nu åker vi hem!

Cuba, here we come!

res

Bokat resan hem till Sverige

Nu har vi bokat resan hem till Sverige. Den 30:e maj bär det av. Vi hittade en smidig flygresa via Paris som bara tar 13 timmar. Vi flyger via Paris den här gången. Vi valde att spendera lite mer pengar på biljetten för att slippa för många byten. Det blir lätt lite för jobbigt annars när man är i vår ålder. Vi väntade lite med att boka för vi trodde att sonen skulle komma hit. Men det var svårt för hans barn att få ledigt från skolan, så det får bli nästa vinter istället. Men det gör ju inget nu, det viktigaste är att vi alla kommer att få ses snart igen. Det ser vi verkligen fram emot!

plan1

Njuter av sol och värme

Nu börjar det bli väldigt varm här på Kuba och man orkar inte göra så mycket mer än att ligga i en solstol och slappa. Det är ju underbart att få leva i det här klimatet, men vissa dagar blir det i varmaste laget. Vi har pratat lite med sonen om att han ska komma hit med sin familj snart. Det ser vi verkligen fram emot. Vi har också börjat planera lite smått om när vi ska åka till Sverige igen. Vi älskar ju den svenska sommaren och vi vill njuta av den så mycket vi bara kan. Vi har kollat en del på flygresor och snart får vi se till att boka!

Kuba är så vackert!

Kuba är så vackert!

Nu har familjen åkt hem till Sverige igen

sconesNu har familjen åkt hem igen och det känns så tomt här utan dem. Jag önskar att vi hade möjlighet att träffas oftare, men vi får ta vara på den tid vi får. Och vi har sannerligen njutit av de veckor de har varit här och förhoppningsvis ses vi snart igen.

Idag bestämde vi oss för att lyxa till det lite och gjorde en helt underbar frukost. Jag bakade scones som faktiskt är väldigt enkelt att göra, så det ska jag absolut göra oftare. Till det hade vi smör och marmelad och massor av färsk frukt.

Kuba-påskbord

Hej på er!

Jag hoppas att alla har haft en fantastisk påsk. Vi försökte återskapa ett svenskt påskbord här på Kuba. Det var inte det lättaste kan jag lova! Det svåraste var ansjovis och lax. Men vi fick nästan till det! Vårt besök från Sverige hade vi bett att de skulle ta med sig ansjovis, så den saken löste sig. Därför kunde vi också göra en Janssons Frestelse som smakade ungefär som den gör hemma. Ägg med garnering var inte heller några problem. Kallrökt lax var lite klurigt, men vi hade ugnsbakad lax istället. Påskmust hade vi inte heller något,  men vi klarade oss utan den. Jag bakade en god påskkaka som var uppskattad!

Ja, det var en trevlig påsk måste jag säga. En fullträff på alla sätt och vis. Jag hoppas som sagt att ni hade det lika bra, och att ni njöt lite extra av kallrökt lax åt mig och Gunnar.

Det bli en skön promenad här nu, vilket ska bli trevligt. Det är så exotiskt här och man vill helst vara ute hela tiden. Ja, så känns det.

Och det är fantastiskt! Tänk att vi bor här!

En kaka med choklad- och kaffesmak blev årets påskkaka!

En kaka med choklad- och kaffesmak blev årets påskkaka!

 

 

Saknar mina trasmattor!

Jag vet inte om ni minns förrådet jag och Gunnar har? Det är en enkel magasinering vi använder oss av, vilket passar oss toppen. Bara för att man flyttar utomlands kanske man inte vill slänga eller sälja precis allt man äger. Vissa grejer vill vi ha kvar och dessa är ju säkert förvarade. Jag pratade med dottern idag om hon kunde ta sig till förrådet och kika efter mina gamla trasmattor (ja, när hon är tillbaka i Sverige såklart). Jag saknar dom, och skulle gärna ha dom här på Kuba. Så hon skulle kika förbi och se om de ligger där. Annars vet jag inte var jag gjort av dom. Jag hoppas inte jag slängde dom! Då blir jag väldigt besviken på mig själv.

Nu är det dags för lite middag här. Jag ska göra en fiskgryta! Det ska bli väldigt mumsigt. Det är fantastiskt att ha besök här och vi njuter varje sekund! Därför lägger jag detta blogginlägg lite åt sidan nu så att vi kan umgås. Men jag lovar att berätta vad vi gör om dagarna, det får bli lite senare bara!

Saknar mina trasmattor!

Saknar mina trasmattor!