Tips på TV

Jag måste bara tipsa er om en väldigt fin dokumentär som finns på SVT-play. Det fina med att SVT-play är att vi utlandsboende också har möjlighet att ta del av deras utbud. Igår såg vi på en dokumentär av Tom Alandh. Han är en fantastisk dokumentärfilmare och detta program handlade om hans fosterföräldrar. De var bokstavligen med och byggde upp det svenska folkhemmet. Oscar och Greta heter huvudpersonerna som båda föddes år 1900. Oscar var murare och han dokumentrerade alla byggen han var med byggde. Ett av de mer kända är kanske PUB-huset i Stockholm.

De har sparat alla kvitton och på så sätt så kunde vi tittare få en inblick i vad allt kostade att sätta bo när de byggde sin egen villa. Nya bostadsområden byggdes i Stockholm och villan som de byggde lånade de cirka 9 000 kronor för. Villan finns kvar än idag och senast den såldes så gick den för över 7 miljoner. Missa inte den dokumentären om två av personerna som byggde upp Sverige.

Idag är det svårt att bygga nya bostadsområden. Allt är ju så dyrt i Sverige idag. Fast det finns såklart nya områden. Ett av de mer lyckade moderna projekten i Stockholm är området kring Hammarby Sjöstad. Nära city och ett fantastisk läge. Har en väninna som flyttade dit när det var alldeles nybyggt. idag är det ju lite skillnad mot när den fastighetsmäklare Hammarby sjöstad visade runt henne när det fortfarande var en byggarbetsplats. Idag finns allt där, både restauranger och affärer. Underbart område som blev lite stilbildande för Stockholm.
hammarby

This entry was posted on tisdag, januari 10th, 2017 at 4:28 e m and is filed under Dagens. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.